image

Svaka tri minuta u svetu jedan muškarac dobije dijagnozu raka prostate, a na svakih 13 minuta od iste bolesti jedan muškarac premine. Reč je o jednom od najsmrtonosnijih tumora, a njegovi uzroci nisu poznati. Na pojavu ovog oboljenja mogu uticati razni faktori i to starost, genetika, hormoni, toksini, hemikalije…Zato je prevencija od ključnog značaja za suzbijanje ove opake bolesti.

Novembar je svuda u svetu posvećen borbi protiv raka prostate i testisa. Na globalnom nivou organizuju se brojne akcije kako bi se povećala svest muškaraca o potrebi očuvanja zdravlja i važnosti preventivnih pregleda u sprečavanju nastanka raka prostate i testisa. Pre 15 godina nastao je pokret „Movember“ i to kombinacijom reči „November“ i brkovi (na engleskom „mustache“). Sve je počelo simbolično kada je nekoliko Australijanaca pustilo brkove kako bi podržalo muškarce koji se suočavaju sa ovim oboljenjem. Moda za povratak brkova ubrzo je postala zaštitni znak kampanje, koja se brzo proširila po svetu i danas postoji fondacija koja prikuplja sredstva za pronalaženje leka za ovu bolest.

U našoj zemlji svake godine registruje se novih 2.400 slučajeva oboljevanja od raka prostate i testisa. Prema statistici, ova bolest je treće najsmrtonosnije maligno oboljenje u Srbiji.

Kako bi podržali borbu protiv ove bolesti i doprineli povećanju svesti o važnosti preventivnih pregleda u očuvanju zdravlja, Wiener Städtische osiguranje i Opšta bolnica „Aurora“ pokrenuli su specijalnu akciju u mesecu Novembru, posvećenu muškarcima.

Ako ste stariji od 40 godina i imate dobrovoljno zdravstveno osiguranje Wiener Städtische osiguranja obezbedili smo vam besplatan ultrazvučni pregled bešike i prostate sa analizom tumor markera PSA u Opštoj bolnici „Aurora“. 

Najkasnije do 30.11. zakažite pregled u Opštoj bolnici „Aurora“ pozivom call centra na brojeve telefona:
+381 11 71 51 777
+381 60 61 51 777
+381 60 39 80 809

Ako želite da obavite dodatne preglede, možete ih zakazati pozivom call centra Wiener Städtische osiguranja, na broj +381 11 22 09 808

CategoryVesti

© Copyright. Opšta Bolnica „Aurora” 2018 All rights reserved.
Reg # 5-1149-00. Privredni sud Beograd.