LOOP (lup = omča) konizacija predstavlja vrstu konizacije koja se izvodi pomoću elektronske tanke omčice namenjene uklanjanju promenjenog tkiva na grliću materice.

Prednost LOOP konizacije u odnosu na klasičnu jeste u tome što je jednostavnija, brža metoda sa manjim postoperativnim tegobama.

Kada se radi?

LOOP konizacija se radi kada je rezultat PAPA testa pokazao određene promene koje su kasnije potvrđene kolposkopijom i biopsijom grlića materice.

Način izvođenja

Ova procedura se izvodi u ambulantnim uslovima, u lokalnoj anesteziji, u ginekološkom položaju.

Ginekolog prvo plasira spekulum u vaginu i dolazi do grlića materice, sa kog uzima uzorak tkiva i šalje ga na laboratorijsku analizu.

Oporavak

Uobičajenim aktivnostima se možete vratiti nakon 1-3 dana, a kompletno vreme oporavka zavisi od opsežnosti konizacije. U prvih nedelju dana od intervencije možda će se javiti grčevi, braonkast ili krvav sekret ili krvarenje. Tri nedelje nakon konizacije izbegavajte seksualne odnose.

Ukoliko se pojave visoka temperatura, obilno vaginalno krvarenje, bol u maloj karlici i neuobičajen vaginalni sekret, odmah se obratite našem medicinskom timu.

Potencijalni rizici

LOOP konizacija može imati rane i kasne komplikacije, a obe vrste komplikacija su retke. Rane komplikacije su krvarenje, koje se može javiti 5-10 dana od intervencije, i veoma retko infekcija. U kasne komplikacije spadaju suženje kanala grlića materice, prevremeno otvaranje grlića u slučaju trudnoće.

Cenovnik

 • LOOP KONIZACIJA

  USLUGA CENA
  LOOP konizacija 67 000
  Usluga obuhvata izvođenje intervencije u anesteziji i konsultaciju lekara. Pregled lekara pre intrevencije i laboratorijske analize se naplaćuju po cenovniku.
 • dr med. Jasmina Mašović

  dr med.
  Jasmina Mašović

      ginekolog

  Biografija

 • dr med. Luka Anđelić

  dr med. Luka Anđelić

      specijalista ginekologije

  Biografija

Kontaktirajte nas

Putem telefona:

Ili nam pošaljite poruku popunjavanjem polja ispod:
Nazad