Instilacija BCG vakcine u mokraćnu bešiku predstavlja jedan od vidova tretmana određenih tumora mokraćne bešike. Primenjuje se kod ponavljajućeg tumora površinskog sloja bešike.

Cilj procedure jeste da se zaustavi ili uspori rast tumora površnog tipa, a ujedno i spreči prodiranje ćelija tumora u sledeći, mišićni sloj mokraćne bešike.

Odluku o primeni ovog tretmana određuje urolog na osnovu pregleda pacijenta, patohostološke verifikacije tumora i drugih dijagnostičkih procedura.

Instilacija BCG vakcine se izvodi tako što se u bešiku plasira kateter kroz koji se aplikuje lek. Nakon završene aplikacije leka, kateter se evakuiše iz bešike. Oko 90 minuta nakon intervencije je potrebno da pacijent ne mokri, kako bi se omogućilo što bolje i delotvornije dejstvo leka.
Kod prve aplikacije leka BCG-a od pacijenta se zahteva da urinira dok je još u bolnici. Tokom kasnijih instilacija pacijent se može obučiti o proceduri uriniranja i higijene nakon aplikacije leka, pa taj postupak pacijent može sam izvršiti kod kuće.
Potrebno je piti puno tečnosti (2-3 litra dnevno) nekoliko dana nakon tretmana.

Najmanje 24h nakon intervencije se preporučuje izbegavanje seksualnih odnosa.

Cenovnik

 • Pane 1

 • Pane 2

 • Prof. dr med. Zoran Džamić

  Prof. dr med. Zoran Džamić

      urolog

  Biografija

 • ass. dr med. Boris Kajmaković

  ass. dr med.
  Boris Kajmaković

      urolog

  Biografija

 • dr med. Aleksandar Supić

  dr med. Aleksandar Supić

      urolog

  Biografija

 • dr med. Goran Savić

  dr med. Goran Savić

  urolog

  Biografija

Kontaktirajte nas

Putem telefona:

Ili nam pošaljite poruku popunjavanjem polja ispod:
Nazad