Cistofiks predstavlja specijalni kateter pomoću koga se vrši drenaža urina iz mokraćne bešike, a koji se plasira kroz prednji trbušni zid.

 

Ova metoda se izvodi kada iz bilo kod razloga nije moguće plasirati klasičan urinarni kateter zbog suženja uretre ili uvećanja prostate. Može se plasirati i u toku određenih uroloških operacija kada je potrebno da se uretra poštedi neko vreme u toku postoperativnog perioda.

NAČIN IZVOĐENJA

Intervencija se može obaviti u lokalnoj anesteziji, ili eventualno u kratkotrajnoj intravenskoj analgosedaciji. Indikaciju o potrebi plasiranja cistofiksa postavlja isključivo lekar specijalista urologije, koji ovu proceduru i izvodi.

Vreme koje je potrebno da cistofiks bude plasiran, određuje lekar specijalista urologije, a zamena samog katetera se vrši na 3 do 4 nedelje, u odnosu na vrstu i kvalitet samog katetera.

Svakodneno održavanje cistofiksa, se sprovodi prema savetu urologa koji je isti plasirao, a kao produžetak katetera se stavlja standardna urin kesa, u koju se urin prikuplja i prazni kada se ona napuni.

Cenovnik

 • Pane 1

 • Pane 2

 • Prof. dr med. Zoran Džamić

  Prof. dr med. Zoran Džamić

      urolog

  Biografija

 • ass. dr med. Boris Kajmaković

  ass. dr med.
  Boris Kajmaković

      urolog

  Biografija

 • dr med. Aleksandar Supić

  dr med. Aleksandar Supić

      urolog

  Biografija

 • dr med. Goran Savić

  dr med. Goran Savić

  urolog

  Biografija

Kontaktirajte nas

Putem telefona:

Ili nam pošaljite poruku popunjavanjem polja ispod:
Nazad