srdjan radibratovic

U oktobru ove godine, načelnik hirurgije OB „Aurora“ dr Srđan Radibratović bio na dvodnevnoj edukaciji bolnici Marien Krankenhaus u gradu Witten u Nemačkoj, gde je završio napredni kurs na temu upotrebe lasera u proktologiji. Ova bolnica je glavni centar za inovativnu primenu Biolitec lasera u hirurgiji, pre svega proktologiji.

Biolitec Leonardo, laser najnovije generacije, ima široku primenu pri rešavanju nekih od najneprijatnijih bolesti završnog dela debelog creva – hemoroidalne bolesti, perianalnih fistula i apscesa, kao i pilonidalnog sinusa.

Dr Radibratović ističe da su prednosti laserske hirurgije u odnosu na klasičnu mnogobrojne. Pre svega, rizik od postoperativnih komplikacija sveden je na minimum.

S obzirom da se ova vrsta procedure može sprovoditi u lokalnoj anesteziji i bez hiruruškog odstranjivanja  tkiva, široke i otvorene rane ne postoje, te se vreme oporavka drastično smanjuje sa nekoliko nedelja ili meseci, na svega nekoliko dana.

Tokom edukacije,  dr Radibratović razmenio je iskustva sa dr Tomasom Deskom, jednim od najeminentijih svetskih hirurga iz oblasti proktologije i instruktora ovog inovativnog pristupa.

Dr Radibratović već tri godine uspešno koristi Biolitec laser Leonardo u hirurškom lečenju proktoloških bolesti. On se stručno usavršavao u Novom Sadu, potom kod dr Milorada Avramovića u Temišvaru, dr Ferenca Šandora u Budimpešti kao i kod dr Deska u Wittenu, gde je dobio najviše sertifikate i sve potrebne licence za hiruršku primenu ovog lasera najnovije generacije.

O prednostima laserske hirurgije i iskustvu dr Radibratovića mogu da posvedoče mnogobrojni zadovoljni pacijenti.

CategoryVesti

© Copyright. Opšta Bolnica „Aurora” 2018 All rights reserved.
Reg # 5-1149-00. Privredni sud Beograd.