specijalista ginekologije i akušerstva

Prof. dr Branka Nikolić završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1981. godine.

Specijalista je ginekologije i akušerstva.

Od 1983. godine radi u GAK „Narodni Front“ u Beogradu gde je trenutno načelnik ginekologije kao i pomoćnik direktora za obrazovni i naučno-istraživački rad.

U Opštoj bolnici „Aurora“ njen posao obuhvata:

  • ginekološke preglede
  • ginekološki ultrazvuk
  • doppler ultrasonografiju u patološkim ginekološkim stanjima
  • minimalno invazivnu hirurgiju u dijagnostici i lečenju u ginekologiji

Uža sfera interesovanja Prof. Nikolić su: maligne gestacijske trofoblastne bolesti,  ginekološka endokrinologija i reprodukcija.

Prof. Nikolić je redovni profesor na katedri za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Beogradu, gde je doktorirala 1991. godine. Takođe rukovodi i predaje u stručnim školama iz ove oblasti u Srbiji i inostranstvu.

Prof. Nikolić je autor i koautor 167 stručno naučnih radova objavljenih u domaćim i stranim publikacijama. Recenzent je mnogih lokalnih i međunarodnih stručnih izdanja među kojima se ističu International Journal of Gynecological Cancer , časopisa Cancer Therapy i Central European Journal of Medicine.

Član je Evropskog udruženja ginekološke onkologije, podpredsednik i jedan od osnivača Multidisciplinarnog udruženja za menopauzu i andropauzu Srbije. Bila je član različitih radnih grupa iz oblasti ginekologije i akušerstva u Evropi i delegat na više ENWISE konferencija.

Dobitnik je mnogih stipendija i nagrada u Srbiji i Engleskoj.

Nazad