endokrinolog

image

Profesor Popović je završio Medicinski fakultet u Beogradu 1982. godine.

Specijalista je interne medicine sa supspecijalizacijom iz endokrinologije.

Usavršavao se u bolnicama St. Frances Lab Hammersmith i St. Bartholomew’s u Londonu.Redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, načelnik Odeljenja za hronične komplikacije kod dijabetesa i ishranu Klinike za endokrinologiju Kliničko-bolničkog centra Srbije.

U Opštoj bolnici „Aurora” njegov posao obuhvata:

  • sve preglede iz oblasti endokrinologije, sa akcentom na patologiji dijabetesa i njegovih hroničnih komplikacija, kao i autonomnoj neuropatiji nastaloj usled dijabetesa
  • preglede i tretman kod problema seksualne i erektilne disfunkcije i steriliteta
  • preglede i tretman patologije štitne žlezde, hipofize, nadbubrežne žlezde, policističnih jajnika, insulinske rezistencije i gojaznosti

U poslednjih 20 godina, dr Popović je učestvovao na većini evropskih i svetskih kongresa iz oblasti endokrinologije i dijabetesa. Nacionalni je ambasador rane insulinizacije klinike Mayo (SAD), potpredsednik Udruženja za proučavanje dijabetesa Srbije i član Američkog udruženja za dijabetes.

Oženjen je dr sci. ing. Zoricom Kačarević Popović, koja radi kao naučni savetnik Instituta za nuklearne nauke u Vinči, i imaju sina Pavla.

U slobodno vreme dr Popovića zanima ekologija, a iz hobija se bavi gajenjem cveća, organskom poljoprivredom, putovanjima i svojim kućnim ljubimcima.

Radi preglede na engleskom jeziku. Služi se francuskim jezikom.

Nazad