24-satni holter monitoring krvnog pritiska predstavlja neinvazivnu i bezbolnu metodu merenja krvnog pritiska tokom 24 sata. Radi se pomoću malog nosivog aparata kojim se registruju varijacije krvnog pritiska.

Kada se radi?

Prilikom standardnog merenja pritiska u ambulanti, dobija se jednokratna vrednost arterijskog krvnog pritiska, to jest vrednost u datom momentu.

U određenim slučajevima je potrebno dobiti informacije o promeni vrednosti krvnog pritiska tokom dana, noći, fizičkog napora ili mirovanja, kako bi se dijagnostikovala hipertenzija, otklonila sumnja na fenomen „belog mantila” ili potvrdila određena fiziološka stanja.

Osim toga, holter monitoring pritiska se radi i u cilju praćenja efekta propisane terapije.

Način izvođenja

Na nadlakticu se postavlja manžetna povezana sa uređajem u torbici koja se nosi oko struka. Manžetna se naduvava automatski tokom dana na pola sata i tokom noći na sat vremena.

Prilikom nošenja holtera, potrebno je da se pridržavate uobičajenih dnevnih aktivnosti, da vodite dnevnik o tim aktivnostima, ali i o eventualnim smetnjama koje osećate. Veoma je važno da se aparat ne pokvasi, tako da se savetuje tuširanje pre postavljanja holtera.

Nakon 24 h holter se skida i vrši se očitavanje, na osnovu kog lekar tumači rezultat, a osoba se može vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Cenovnik

 • 24-SATNI HOLTER KRVNOG PRITISKA

  USLUGA CENA
  24-satni holter krvnog pritiska 7 500
  Usluga obuhvata postavljanje holtera, skidanje holtera, očitavanje holtera.
 • Doc. dr Nemanja Đenić

  Doc. dr Nemanja Đenić

  internista, kardiolog

  Biografija

 • Prim. dr Danijela Vraneš

  Dr med. Danijela Vraneš

  internista, kardiolog

  Biografija

 • Dr med. Lidija Jevđić

  Dr med. Lidija Jevđić

      internista, kardiolog

  Biografija

 • Dr med. Snežana Čaprić

  Doc. dr Nemanja Đenić

  internista, kardiolog

  Biografija

Kontaktirajte nas

Putem telefona:

Ili nam pošaljite poruku popunjavanjem polja ispod:
Nazad